Legsystemen vloerverwarming

Plaatsing met bedrukte PE-folie / tackersysteem

begetube_vloerverwarming_foto_tacker

Dit is de goedkoopste manier om uw vloerverwarming te verwezenlijken. De isolatielaag wordt gevormd door een 4cm dikke polystyreenlaag ofwel door een gespoten PU-isolatie. Op deze folie is een raster gedrukt met een maasbreedte van 5cm. De bevestiging van de buizen gebeurt door middel van tackerklemmen (prikbeugels) of met metalen klemmen.

meer details

 


Plaatsing met geprofileerde isolatieplaat

begetube_vloerverwarming_foto_noppenplaten

De geprofileerde platen zijn voorzien van een speciale oppervlaktebehandeling waardoor een bijkomende PE-folie niet meer vereist is. Alle kunststofbuizen met een buitendiameter van 16 tot en met 20mm kunnen tussen de noppen worden vastgedruktwaardoor bijkomende bevestigingsklemmen nagenoeg volledig overbodig worden.

meer details

 


Plaatsing met noppenfolie

begetube_vloerverwarming_foto_noppenfolie

Dit verlegsysteem bestaat uit voorgevormde noppenplaten uit PE. Elke plaat (1m²) is voorzien van een speciale randstrook waardoor de platen met elkaar kunnen worden verbonden. Zo bekomt u 1 grote noppenfolie waartussen de vloerverwarmingsbuizen zullen worden vastgeklikt.

meer details

 


Plaatsing op bouwstaalmatten

begetube_vloerverwarming_foto_staalnetten

Bij dit systeem wordt de vloerverwarmingsbuis d.m.v. speciale buisklemmen verbonden aan de bouwstaalmatten. Bovendien wordt de buis volledig door de chape omhuld waardoor er een optimaal contact ontstaat tussen de buis en de chape. De buisklemmen zijn geschikt voor buisdiameters 16, 18 en 20mm

meer details

 


Plaatsing met profiellatten

begetube_vloerverwarming_foto_u-latten

In de houders van deze U-vormige kunststoflatten kunnen verwarmingsbuizen met een buiten­diameter van 16 tot 18mm worden vastgedrukt. Bovendien hebben deze kunststofprofielen een standaardlengte van 1m (eenvoudig te transporteren) en kan u ze onbeperkt aan elkaar vastklikken.

meer details

 


Plaatsing met rolisolatie

begetube_vloerverwarming_foto_isorol

Met het isorol systeem plaatst u de vloerisolatie en de voorbedrukte rasterfolie in 1 beweging. De isolatierol bestaat uit een 3cm dikke PS-isolatie die machinaal voorzien is van een stevige, bedrukte afwerkingsfolie. De buizen kunnen dan met  metalen klemmen of met tackerklemmen in de isolatielaag worden vastgeniet.

meer details


 

Droog systeem

begetube_vloerverwarming_foto_droog_systeem

Wanneer de vrije opbouwhoogte beperkt is of wanneer de totale massa van de vloerconstructie niet te groot mag zijn, is dit systeem meestal de enige mogelijkheid. Bij dit systeem worden de verwarmingsbuizen in de isolatie verzonken waardoor de totale opbouwhoogte kan worden herleid tot 6cm. Dit systeem is dus bijzonder geschikt voor renovatieprojecten.

meer details